top of page

Dèlano van den Berg

Bio

Is in 2013 afgestudeerd aan de Acteerschool Rotterdam (tegenwoordig Toneel Vakschool Rotterdam), o.l.v. Bart Kiene en Peter Oskam. Ongeveer een jaar later sluit hij zich volledig aan bij het dan pas gestichte theatergezelschap Mooi Weer & Zo.

 

Naast het spelen en ontwikkelen van een eigen theatergezelschap geeft hij regelmatig workshops bij onder andere trainingscentrum de Baak.


Tijdens de coronacrisis speelt Délano samen met Elsie de Brauw voorstellingen bij mensen thuis, waarmee ze gedurende de pandemie crisis eens te meer het belang van een ensemble aantonen dat direct kan reageren en anticiperen.

 

Vanuit persoonlijk verlangen ergens bij te horen, ergens vandaan te komen, of vanuit te opereren, en omdat er juist nu een vitale en gezamenlijke beweging nodig is om kunst en publiek te verbinden, richt hij samen met Elsie de Brauw en Dick Molenaar eind november 2020 een nieuw platform op: Altstadt Rotterdam. 

 

Altstadt Rotterdam zal zich ontwikkelen als een verbond van kunstenaars wiens wegen regelmatig kruisen en die samen interdisciplinaire theatervoorstellingen maken in of vanuit Rotterdam met de gedachte: niet lullen, maar poetsen. 

bottom of page